26. Verzamelwoede?

De verpakking

Geschreven door Cor van Breukelen

Bulletin 26: 15 juni 2011

Daar kwamen dus echt vragen over. Mensen, ongetwijfeld ernstig verslaafd aan Puch en Tomos, die de verpakking afzonderlijk (nog eens) willen kopen..! We hebben daar de nodige mailtjes over ontvangen. Tja, het zal je als fabrikant van modellen toch ook maar gebeuren. Aan die verpakking is dan ook veel aandacht geschonken. Dat zal er beslist wel mee te maken hebben gehad. Marco Post heeft er met zijn collega’s even serieus voor gezeten. Wat wilden wij?.. Nou in ieder geval de logo’s van de merken en het clublogo van Puch66 erop. Tomos brommers in een Tomosdoos; Puch modellen in een Puchdoos. Herkenbaar aan de blauwe en groene logo’s. De naam en het adres van WSI erop. Op verzoek van Bevro kwam er een artikelcode op. En ja, ook het hierboven afgebeelde logo van Bevro. Drie partijen. Alledrie op de doos.

Marco bedacht nog iets aardigs. Het wiel van de brommer afgebeeld over de volle breedte van de doos. Door het venster zie je vervolgens het brommermodel. In overleg met ons kwam hij tot deze creatie voor de verpakking van de Puch en Tomos schaalmodellen. Zo’n doos kan behoorlijk wat hebben.

De styrofoam binnenverpak king is uiteraard aangepast aan de contouren van de brommers. In de styrofoam “mal” zit een doorzichtbaar kunststof passtuk waar de brommer in ligt. Een deksel erover sluit de brommer in zijn geheel op in de doos. Die doos heeft valproeven bij WSI weerstaan. Zonder problemen kan doos met inhoud van tafel vallen en moet alles heel blijven.Waarv an acte! Bij WSI wordt het trouwens allemaal bedacht. Dan doen ze trouwens al jaren met hun truck modellen. En die zijn nog zwaarder in uitvoering! Hieronder links nog even de doos in platte situatie.Dat je het maar gezien hebt! En wat valt er verder nog over te vertellen. Er zitten 8 van die modellen in een overdoos. Die overdozen staan weer op een pallet en met trekbandjes er overheen staan ze op een pallet in de container. 4000 stuks Laatste nieuws: De Nyk Vesta vaart nog steeds op schema. Overmorgen moet het schip aankomen in Jeddah Saudi Arabia. Zie voor het complete vaarschema bijgevoegde file.

Met vriendelijke groet,

Cor van Breukelen

Klik hier om de originele Bulletin 26 te lezen (pdf)