Oprichting

Oprichting

Ontstaan

De “Puch66 – Puch en Tomos club voor Hollands Midden” werd aan het eind van het jaar 2000 opgericht door een groep enthousiaste Puch en Tomos rijders in het midden van Nederland. De oprichters wilden geen afscheid nemen van deze beroemde merken en besloten een club op te richten. De naam “Puch66” is afgeleid van het jaar 1966, het jaar waarin oprichter en voorzitter Cor van Breukelen 16 jaar oud werd en begon met het rijden op een Puch.

Puch66 club logo

De club begon met een klein aantal leden, maar groeide gestaag door de jaren heen. Van slechts 5 leden in 2000 naar bijna 100 leden en een aantal sympathisanten in 2017. De groei van de club werd gestimuleerd door tourritten, eigen clubbladen en sleuteldagen in de winterperiode, waar leden samenkwamen voor onderhoud en reparaties.

Activiteiten

Puch66 organiseerde diverse activiteiten, waaronder excursies naar de Tomos-fabriek in Epe, deelname aan provinciale oldtimerevenementen en betrokkenheid bij exposities over de jaren zestig. De club werd ook geïnteresseerd in TV-programma’s over de jaren zestig en zeventig.

In 2007 schreef Cor van Breukelen het boek “Tomos, het boek- de film”, met veel beeldmateriaal verzorgd door Ton Meeuse en modelhistorie door Joep Keukens. Het boek werd uitgegeven door Target Press, bekend van het blad “Bromfiets”. De feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar vond plaats op de Tomosfabriek in Epe.

Tomos het boek – de film

Puch en Tomos schaalmodellen

In 2008 ontwikkelde Cor van Breukelen schaalmodellen van Puch en Tomos in samenwerking met WSI Woudenberg. Deze modellen, gemaakt op basis van fotoshoots met brommers van clubleden, waren een groot succes. Puch66 staat bekend om het bedenken van nieuwe ideeën om Puch en Tomos in de schijnwerpers te houden, zoals de creatie van schaalmodellen en andere originele initiatieven.

Voorbeeld Puch modellen

Zomerrit

De club organiseerde in 2006 de eerste Zomerrit, gevolgd door herhalingen in 2007 en alle daaropvolgende jaren. Deze ritten werden afgesloten met een barbecue en muziek, en alle deelnemers ontvingen een aardigheidje.

Puch66 toont ook maatschappelijke betrokkenheid door sinds 2011 de Stichting Alpe d’Huzes te steunen in hun strijd tegen kanker. De club hoopt samen met de stichting op een succesvolle bestrijding van deze ziekte.

Van club tot officiële vereniging

Op 9 augustus 2021 werd Puch66 officieel erkend als vereniging. De bestuursleden Cor van Breukelen en Arjan Zandbergen ondertekenden de officiële documenten bij ‘Van Dijk De Jong Notarissen’ te Dronten. Deze stap markeerde een nieuwe fase in de geschiedenis van Puch66 als een gevestigde en erkende vereniging.

Cor van Breukelen tekent akte