Bakkerij van Eekeren

Brood, brood en nog eens brood..

…het lekkerste brood van Nederland komt gewoon uit Utrecht!

Van EekerenHet brood van familiebedrijf Bakker van Eekeren wordt elke avond en nacht vers gebakken voor de daarop volgende ochtend. De chauffeurs verlaten de bakkerij om 06.00 uur om winkels en andere klanten op tijd te bedienen. Natuurlijk, we weten het wel:  Brood is een typisch versproduct. Maar dat het bij Van Eekeren nog steeds zo wordt gebakken,  is anno 2015 wel bijzonder. In de directiekamer ligt dan ook een broodplank met bijbehorend mes op tafel.  Het bewaken van een constante kwaliteit betekent ook een regelmatige controle. Cees van Eekeren : “Dat is altijd zo geweest, en zal altijd zo blijven. In onze bedrijfsvisie zijn de woorden “brood” en “dagvers” synoniem. En dat is iets wat de industriële grootbakkerijen niet kunnen garanderen”. Er zijn best wel zaken die eerder op de dag al gedaan kunnen worden.  Hun moderne machinepark zorgt er voor dat het productieproces op een aantal onderdelen eerder kan starten. Van de nacht naar de middag. En, zegt Cees: “hoewel er nog steeds veel “ambachtelijke handjes” nodig zijn bij het productieproces, hoeft dat dus lang niet altijd meer ’s nachts te gebeuren. Hiermee is de moderne bakkerij socialer geworden voor de werknemers.

Cees van Eekeren

Cees van Eekeren

Maar het brood van Bakker van Eekeren smaakt nog net zo echt en lekker als vroeger. Op die ambachtelijke werkwijze, die in 1879 begon,  is nooit een gram ingeleverd! En wat te denken van die lucht in de bakkerij. Ook  zo heerlijk!  Het lijkt trouwens wel of het ’s winters extra lekker ruikt aan de Techniekweg in Utrecht…

Luc van Eekeren

Luc van Eekeren

Vanuit de bakkerij wordt het brood geleverd aan bakkerswinkels, waaronder de eigen winkel in De Bilt, aan winkels die geen eigen bakkerij meer hebben, aan bedrijfskantines zoals bij Ballast Nedam, maar ook aan cateraars en grootverbruikers in de horeca. En dat doen ze al heel wat jaren met succes. Luc van Eekeren, broer van de helaas in 2014 overleden vader van Cees, Jan, zorgt als commerciëel directeur voor de acquisitie en een tevreden klantenbestand. Samen kijken ze ook naar nieuwe producten; voelen ze aan wat de consument wil hebben en proberen ze dat neer te zetten. Desembrood is daar een voorbeeld van. Bij Bakker van Eekeren liepen ze al voorop bij ontwikkelingen, dus ook bij het weer in de markt zetten van biologische broodproducten zoals desembrood. Het is gezond, omdat het wordt gemaakt van puur natuurlijke grondstoffen.  Er wordt geen gist, broodverbeteraars of stoffen met E-nummers aan toegevoegd. Desembrood geeft veel verzadiging en is gezond voor de darmflora. IJzer uit het desembrood wordt beter opgenomen dan uit een brood met gist.

Bij Bakker van Eekeren zijn ze heel flexibel ingesteld. Kunnen klanten in de late middag nog bestellingen voor de volgende ochtend doorgeven. Dat is voor versproducten heel bijzonder.

Sinds 20 augustus 2006 verbond Bakker Jan van Eekeren zich als sponsor aan Puch66. Een paar dagen dus vóór de eerste door ons georganiseerde Zomerrit voor Puch en Tomosrijders. Al die jaren is het bedrijf  bij ons. Rijden ze op de bromfiets mee en steunen ze het bestuur wanneer er verzoeken om hulp komen… !  Zorgen ze voor de lunch onderweg en nog veel meer. Cees van Eekeren zet de door zijn vader en moeder begonnen sponsoring met plezier voort.Van Eekeren 3