21. De laatste stap

Mooi werk leveren

Geschreven door Cor van Breukelen

Bulletin 21: 1 maart 2011

De laatste stap was een controle op de tekeningen. Die moeten natuurlijk hand in hand met de productie gaan. Zonder tekening geen goed product. Dat de productie al loopt staat hier los van. Want 8000 wielen met spaken, 4000 tankjes, zadels, achterrekken, duizenden motoren, handles, sturen en ga zo maar door, vergt best wel even. Maar de assemblage moet natuurlijk kloppen en dat doen ze in China aan de hand van de door WSI Woudenberg gestuurde tekeningen. Daar staat elk onderdeel met artikelcode op weergegeven. Niemand kan dan misgrijpen. De MV50 is iets verschillend van de VS50 en die weer van de Tomos. Terwijl de belangstellenden maar zitten te wachten op het resultaat van al dat gedoe, werd er de afgelopen drie weken weer hard achter de schermen gewerkt.

Henk de Kaste en ik zaten wel vier keer in Woudenberg om met Marco Post mee te kijken of het allemaal klopte. En Marco keek ons weer aan, toen we hem vertelden dat we iets vergeten waren…. Sterker nog, we durfden het eigenlijk niet te vertellen aan productontwikkelaar Erik Siks. Die hadden we eind december 2010 al lastig gevallen toen hij nog in China was. (De trappers van de MV50 modellen stonden verkeerd..; tja..we hadden even niet opgelet…)

Vorige week ging om het typeplaatje van de Tomos, dat net als bij Puch rechtsonder bij het achterspatbord zit. En dus moest Marco weer aan de slag om ook dat detail weer te geven. Het is allemaal gelukt. Zelfs de verpakking is gereed. Bij WSI zijn het allemaal kunstenaars die gewend zijn op een hoog niveau te werken! Kijk even naar het voorbeeld hieronder.

Nu de tekeningen allemaal klaar zijn, kunnen de posters gemaakt worden. Ook die zijn nodig om het voor Bevro weer wat makkelijker te maken. Staat toch beter op een winkelruit dan simpel een aankondiging! Richard Fey van Puch66 gaat daar mee aan de slag. En die man kan ook heel mooi werk leveren.

Kijk volgende week gerust weer op de website (Ja, we hebben wel even tijd nodig) Volgende week in ieder geval meer nieuws. Eigenlijk meer plaatjes. Nog even geduld. Blijf bij ons! En bij WSI. En bij Bevro. Dan komt het allemaal goed.

Enig idee wat dit is…

Tot het volgende bulletin!

Met vriendelijke groet,

Cor van Breukelen

Klik hier om de originele Bulletin 21 te lezen (pdf)