14. Kleuren en stickers

14. Kleuren en stickers

Koplamp en de tankstickers voor alle modellen vastgelegd

Geschreven door Cor van Breukelen

Bulletin 14: 1 september 2010

In het vorige week donderdag gehouden overleg bij WSI hebben Cindy en ik naar de kleurstellingen gekeken. Lastig want de juiste kleuren zoeken is niet zo eenvoudig. Ruud Schuitemaker uit Blokker bood uitkomst voor de Tomos Silverstreak en had het kleurnummer voor ons.

De andere kleuren hebben we vastgesteld aan de hand van RAL, NCS, originele Stokvis folders en de Sikkens waaiers. De Sikkens waaiers liggen bij WSI en bevatten zowat alle kleuren. De kleuren hebben een codering die ook in China bekend is. Het is dus met de opsomming van die codes straks snel geregeld. Maar…, in de hedendaagse verf zit geen lood meer. In die van de jaren vijftig en zestig wel. Minimale verschillen zullen we daarom wel houden.

Naast de kleurstellingen moesten meteen de stickers en de emblemen gescand worden. Ook dat is weer gebeurd. Met een hoge resolutie, méér dan voldoende om een echt mooie print te krijgen, werden de Puch en Tomosschildjes* voor de koplamp en de tankstickers voor alle modellen vastgelegd. Dat Tomos-embleem onder de koplamp bleek een lastige. “Je moet als het ware door de plastic laag heen fotograferen”, vertelde fotograaf Mario, “want het logo ligt er onder”… Hij heeft dat heel strak gedaan. Met een vaste opstelling voor het beste resultaat werden de mooiste opnames gerealiseerd. Weer een stap verder!

Tot het volgende bulletin.

Met vriendelijke groet,

Cor van Breukelen

*) Met dank aan A. Verhoeven – Breda voor het lenen van de emblemen

Klik hier om de originele Bulletin 14 te lezen (pdf)

Tags:
Geen reacties

Post a Comment