26 mei 2024 | Clubrit naar Texel

26 mei 2024 | Clubrit naar Texel

Geschreven door Peter Hendriksen

Om klokslag 4:30 uur gaat de wekker af op deze prille zondagochtend in huize Wijnen. De reden: de clubrit op Texel georganiseerd door Cees de Jong. Eugene is de eerste van ons clubje die er uit moet, omdat hij vanuit Apeldoorn ook nog mij komt ophalen in Huizen. Samen met Kees Leurs, die met Ben Mobach mee kan rijden (bedankt mannen), treffen we elkaar om 6:45 uur op carpoolplaats Crailo. En als een militaire oefening rijden we stipt 7:00 uur in colonne met 4 brommers richting Den Helder. Rond half 9 uur zijn we op de Marine haven en is het wachten op nog 1 deelnemer, maar om 9 uur blijkt die niet te komen en gaan we richting veerpont, alwaar we het eerste bakkie doen. We rijden met een flauw zonnetje door het Texelse landschap. In Oudeschild zoeken we De kombuis op voor ons 2de bakkie broodnodige versterking. Waarna we in 1 ruk doortrekken naar de Vuurtoren op de noordelijkste punt. Na even uitgewaaid te zijn op het enorm brede strand besluiten we dat het tijd wordt voor de lunch, ditmaal belanden we in de Aanleg in De Cocksdorp. Een broodje kroket en makreel doen ons het vroege tijdstip van deze dag vergeten. Dan willen we naar de Slufter aan de andere kant van het eiland, maar helaas zullen we daar nooit aankomen. Onze overigens uitstekende gids Cees raakt hier volledig van het bekende padje, slaat een zijweg in, terwijl 2 man al ver vooruit reden en ontstond er wat verwarring. Wat ernstig meespeelde was de dreigende luchten en we hadden nog maar net besloten richting boot te gaan of een hevige plensbui overspoelde ons. Dus eerst maar schuilen, zo goed en zo kwaad dit ging onder wat gebladerte. Iedereen de regenkleding aan en bij wat minder hevige regen: Rijden met die handel. Zo kwam het gezelschap “binnendruppelen” op de boot van 15 uur voor de terugreis.

We bedanken Cees voor z’n gezellige, reurige rit en hopen zeker volgend jaar weer met een gezellige groep naar Texel te kunnen gaan.

Volgende rit zal plaats vinden op 9 juni in IJsselstein, georganiseert door Robbert Leutscher en belooft een prachtige tour te worden met speciale verrassingen.

Dus kom op mensen, uit die luie stoel ! Je brommer heeft beweging nodig !!

Puch Groet, Peter Hendriksen

Geen reacties

Post a Comment