Geschiedenis van Puch66

Puch66 – Puch en Tomosclub voor Hollands Midden werd eind 2000 door een aantal enthousiaste Puch en Tomosrijders opgericht. Waarom?

Lees verder

Zomaar! Zij hadden vroeger ook op zo’n prachtig exemplaar gereden en konden en wilden geen afscheid nemen van beide beroemde merken. Een clubje in het midden van het land zagen ze wel zitten… Zo ontstond voorzichtig deze club. Met heel veel tourritten. Met een eigen clubblad, dat weliswaar via een huisprintertje (pagina na pagina …en omdraaien jawel!) in elkaar werd gezet; maar toch… het was voor elkaar! In de winterperiode werden sleuteldagen georganiseerd, zodat onderhoud of reparatie ook in clubverband geregeld kon worden. Naarmate de tijd verstreek, groeide de club. Steeds meer Puch en Tomos liefhebbers zochten aansluiting. Van 5 man in 2000, naar 12 het jaar erop. Toen naar 20, 26, 33 en zo zijn er begin 2017 bijna 100 leden en een aantal sympathisanten. Puch’66 ondernam van alles. Bedacht een excursie naar Tomos in Epe; zorgde voor aanwezigheid bij provinciale (oldtimer) evenementen, luisterde met hun aanwezigheid exposities over de jaren zestig op, en raakte betrokken bij TV programma’s over de jaren zestig en zeventig. In 2007 schreef Cor van Breukelen het boek: “Tomos, het boek- de film”. Ton Meeuse zorgde voor veel beeldmateriaal en Joep Keukens nam de modelhistorie voor zijn rekening. Target Press, uitgever van het blad “Bromfiets”, gaf het boek uit en de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar werd door de Tomosdirectie op de fabriek in Epe verzorgd.

In 2008 ontwikkelde Cor de schaalmodellen van Puch en Tomos. Dat gebeurde in samenwerking met WSI Woudenberg.

Lees verder

Henk de Kaste, Peter van Galen, Ed Slinger en Cor stelden hun brommers beschikbaar voor een fotoshoot en aan de hand daarvan werd het eerste handmodel in schaal 1:10 gemaakt. De distributie/verkoop was niet te doen voor ons als club en liep via Bevro Rijssen. De modellen waren een doorslaand succes. Zelfs zo, dat er een tweede serie achteraan kwam. Bij Puch66 wordt regelmatig iets nieuws bedacht om Puch en Tomos in een warme belangstelling te houden. Kijk op de pagina “Miniaturen” hoe alles tot in detail werd geregeld en hoe de afnemers werden geïnformeerd!

In 2006 organiseerde de club de eerste Zomerrit. Na afloop was iedereen het er wel over eens. Dit moesten we het jaar erop maar wéér doen.

Lees verder

En ja hoor, ook in 2007 en alle jaren erna vond in augustus steeds de Zomerrit plaats. Met voor alle deelnemers een aardigheidje en -voor wie graag mee wil doen- een BBQ na afloop van de rit. En muziek, want dat hoort er gewoon bij. We kunnen rustig stellen dat onze leden doorsnee Nederlanders zijn. Daar horen ook zieke mensen bij. Vandaar dat we sinds 2011 de Stichting Alpe d’Huzes steunen in hun strijd tegen kanker. Mét de Stichting hopen we dat het een keer lukt om die ziekte onder controle te krijgen. In augustus gaan we weer op stap! Voor de 12e keer! Kijk op de Agenda wanneer het zover is!

Geschiedenis van Puch66 – Puch en Tomosclub voor Hollands Midden

Ontstaan en Groei:
Puch66 werd aan het eind van het jaar 2000 opgericht door een groep enthousiaste Puch en Tomosrijders in het midden van Nederland. De oprichters wilden geen afscheid nemen van deze beroemde merken en besloten een club op te richten. De naam “Puch66” is afgeleid van het jaar 1966, het jaar waarin oprichter en voorzitter Cor van Breukelen 16 jaar oud werd en begon met het rijden op een Puch.

De club begon met een klein aantal leden, maar groeide gestaag door de jaren heen. Van slechts 5 leden in 2000 naar bijna 100 leden en een aantal sympathisanten in 2017. De groei van de club werd gestimuleerd door tourritten, eigen clubbladen en sleuteldagen in de winterperiode, waar leden samenkwamen voor onderhoud en reparaties.

Activiteiten en Betrokkenheid:
Puch66 organiseerde diverse activiteiten, waaronder excursies naar de Tomos-fabriek in Epe, deelname aan provinciale oldtimerevenementen en betrokkenheid bij exposities over de jaren zestig. De club werd ook geïnteresseerd in TV-programma’s over de jaren zestig en zeventig.

In 2007 schreef Cor van Breukelen het boek “Tomos, het boek- de film”, met veel beeldmateriaal verzorgd door Ton Meeuse en modelhistorie door Joep Keukens. Het boek werd uitgegeven door Target Press, bekend van het blad “Bromfiets”. De feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar vond plaats op de Tomosfabriek in Epe.

Schaalmodellen en Creativiteit:
In 2008 ontwikkelde Cor van Breukelen schaalmodellen van Puch en Tomos in samenwerking met WSI Woudenberg. Deze modellen, gemaakt op basis van fotoshoots met brommers van clubleden, waren een groot succes. Puch66 staat bekend om het bedenken van nieuwe ideeën om Puch en Tomos in de schijnwerpers te houden, zoals de creatie van schaalmodellen en andere originele initiatieven.

Zomerritten en Maatschappelijke Betrokkenheid:
De club organiseerde in 2006 de eerste Zomerrit, gevolgd door herhalingen in 2007 en alle daaropvolgende jaren. Deze ritten werden afgesloten met een barbecue en muziek, en alle deelnemers ontvingen een aardigheidje.

Puch66 toont ook maatschappelijke betrokkenheid door sinds 2011 de Stichting Alpe d’Huzes te steunen in hun strijd tegen kanker. De club hoopt samen met de stichting op een succesvolle bestrijding van deze ziekte.

Officiële Vereniging:
Op 9 augustus 2021 werd Puch66 officieel erkend als vereniging. De bestuursleden Cor van Breukelen en Arjan Zandbergen ondertekenden de officiële documenten bij ‘Van Dijk De Jong Notarissen’ te Dronten. Deze stap markeerde een nieuwe fase in de geschiedenis van Puch66 als een gevestigde en erkende vereniging.